Новости

Оглас за Проектна единица за реконструкција и доградба на ЈЗУ

Оглас за Проектна единица за реконструкција и доградба на ЈЗУ

Република Македонија Министерство за здравство О Г Л А С за искажување интерес за работа во Проектна единица за имплементација на Проектот за реконструкција и доградба на јавните здравствени установи во РМ за следните позиции: Инженер архитект Електроинженер Машински инженер Градежен инженер Заинтересираните кандидати може да се пријавуваат до 8 мај 2017 година и за […]

Објавено на април 22, 2017 Повеќе →
Најава за утре (сабота) – Одбележување Европска недела на имунизација

Најава за утре (сабота) – Одбележување Европска недела на имунизација

Министерството за здравство, ве поканува на традиционално одбележување на Европската недела на имунизација, што ќе се одржи утре (сабота, 22 април) со почеток од 12:00 часот во Зоолошката градина во Скопје. Европската недела на имунизација, која годинава по 12. пат се одбележува под мотото „ЗАШТИТИ, СПРЕЧИ, ВАКЦИНИРАЈ!“, се организира во соработка со Канцеларијата на Светската […]

Објавено на април 21, 2017 Повеќе →

Најнови

ДСЗИ: Информација за извршен инспекциски надзор за акутно труење со храна во „Леар“, Тетово

ДСЗИ: Информација за извршен инспекциски надзор за акутно труење со храна во „Леар“, Тетово

Информација од Државен санитарен и здравствен инспекторат за преземени мерки и активности за акутно труење со храна во „Леар“, Тетово Државниот санитарен и здравствен инспекторат од страна на епидемиолошката служба на ЦЈЗ Тетово, како и од Секторот за болничка здравствена заштита при Министерството за здравство е известен за сомневање за акутно труење со храна на […]

Објавено на април 4, 2017 Повеќе →
Заменик министерот Андовски на состанок на министрите за здравство на ЈИЕ во Кишињев

Заменик министерот Андовски на состанок на министрите за здравство на ЈИЕ во Кишињев

Заменик – министерот за здравство, Јовица Андовски денеска присуствува на четвртиот министерски состанок на министрите за здравство на Југоисточна Европа, кој се одржува во Кишињев, Република Молдавија, на покана на молдавскиот министер за здравство Роксанда Главан, која е претседавач на здравствената мрежа на ЈИЕ и регионалниот директор на Светската здравствена организација за Европа, Сузана Јакаб. Министерството […]

Објавено на април 3, 2017 Повеќе →
Формирани цени на генерички лекови

Формирани цени на генерички лекови

    РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО ул. 50-та Дивизија бр. 14, Скопје Датум         31.03.2017 година тел: 02-3112-500   Врз основа на член 108 став 8 од Законот за лековите и медицинските средства (,,Службен весник на РМ” бр.106/07, 88/10, 36/11, 53/11, 136/11, 11/12,141/13, 164/13, 27/14, 43/14, 88/15, 154/15, 228/15, 7/16 и 53/16),  како и членовите 13, […]

Објавено на март 31, 2017 Повеќе →
Формирање на цена на лекови на оригинатори или на иновативни лекови

Формирање на цена на лекови на оригинатори или на иновативни лекови

 РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО ул. 50-та Дивизија бр.14, Скопје Датум 31.03.2017 тел: 02-3112-500 Врз основа на член 108 став 8 од Законот за лековите и медицинските средства (“Службен весник на РМ”, бр. 106/07, 88/10, 36/11, 53/11, 136/11, 11/12,147/13,164/13, 27/14, 43/14, 88/15, 154/15, 228/15, 7/16 и 53/16), како и членовите 13, 14 и 15 став […]

Објавено на март 31, 2017 Повеќе →
Клиника за онкологија со најсовремена лабораторија во поширокиот регион

Клиника за онкологија со најсовремена лабораторија во поширокиот регион

Нa Клинката за радиотерапија и онкологија веќе е пуштена во работа  и функционира најсовремена лабораторија за подготовка на хемотерапија во поширокиот регион, во која може да се изведуваат и подготовки на вештачка храна за специфични пациенти. Станува збор за инвестиција од околу 21,5 милиони денари, односно над 350 илјади евра, истакна при посетата на оваа […]

Објавено на март 16, 2017 Повеќе →